ÖM-PA-2014/1

Közösségi kirándulás pályázat: "Egy nap Bugaszegen kulturális kísérőprogramokkal"

 

NYERTESEK:

Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola
(6723 Szeged, Pósz Jenő u. 2.)

"Sükösdiek a gyermekekért" Alapitvány
(6346 Sükösd, Deák Ferenc u. 123.)

"Szemem Fénye"- A Beteg Gyermekekért Alapitvány
(7634 Pécs, Gém u. 7.)

Szent Anna Plébánia
(7541 Kutas, Petőfi u.85.)

Matula Somogyfajszi Gyermekekért Közalapitvány
(8708 Somogyfajsz, Kossuth Lajos u. 63.)

Kiszi-Napraforgó Művészeti Modell Óvoda
(2433 Sárosd, Szabadság tér 6.)

Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ
(1033 Budapest, Benedek Elek u. 1-3.)

Idősek Klubja Kéthely
(8713 Kéthely, Hunyadi u. 10.)

Szociális Szolgáltató Központ
(8713 Kéthely, Hunyadi u. 10.)

-Községi Önkormányzat Egyházaskozár
(7347 Egyházaskozár, Fő tér 1.)

 

 

BESZÁMOLÓK

 


 

Kirándulás!

2014.05.17-én az Őszinte Mosoly Alapítván pályázatán nyertük ezt a lehetőséget – egy hittanosom gondolatai:

„Bugaszegre mentünk a hittanosokkal. Megérkeztünk 10-körül és körbevezetek minket abba a tégla várba „múzeumba”.Bent volt egy alagsor, és egy emelet is, olyan padlásféleség. Lent Királyi ebédlővolt, fából, és trón is ki volt faragva. És régi hegedű, és sok érdekesség. Felmentünk az emeletre a felfele vezető úton királyoknak a képeit láthattuk. Fent az emelet égy régi hangszer volt, ami még szolt és egy csomó könyv. Mindenféle témában. Itt hamar végeztünk, kimentünk az udvarra. Ott egy hatalmas nagy híd, kapu ki minek nevezi állt a terület végén. Arra fel lehetet menni egy szűk kis folyosó szerűségen keresztül. de voltak sziklakertek is. Majd e mellet volt egy út, amin csomó király és neves évszám volt kis táblákból kifaragva és kirakva az út mentén.

Eljött az ebédidő. Helyben készíttet paprikás krumpli volt. Amit meg kell jegyezni nagyon finom volt! Majd utána pihentünk kicsit. És elmentünk sétálni hátrafelé. Hatalmas nagy terület volt. Sok állat 2ló, amiket simogatunk is. Több mint 100 kiscsibe, gyöngytyúkok. Volt több mint 20 nyúl kicsi, nagy egyben. Volt 3 nagyon cuki kiscica azokat simogattuk is! Hátrább mentünk ott volt kis tó, mellette voltak kis vaddisznók, és találtunk egy levelibékát. Majd szabadfoglalkozás volt. Úgy döntöttünk hogy focizunk is. Volt egy nagy pálya és fiuk lányok vegyes csapatba oszlottunk, és sokat futottunk, de jól játszottunk. Foci után pihentünk és a vár háta mögött volt egy lehangolt zongora, de még szolt, azon lehetet játszani! Fel volt lógatva mellé egy hinta az nagy kedvenc volt. Majd jött a meglepetés előadás, a Napsugár együttes, kicsik is voltak az nap azok is hallották velünk egyűt! A napsugár együttes a környezetvédelemről énekelt! Majd az ö műsoruk után magyar népmeséket adtak elő. Majd jött még egy meglepetés a kemencében sült pogácsa, az is finom volt. majd még beszélgetünk és elindultunk hazafelé: Hazaúton leggyengébb láncszemet játszottunk ilyen, kérdez feleletet.
Nagyon jó volt az egész nap, ha valaki teheti, hogy elmegy, oda akkor vigye magával a kisgyerekeit, mert ez a gyerekeknek egy élmény és kikapcsolódás is a sok állat, a sok látnivaló! Feledhetetlen. Köszönjük a napot a plébános bácsinak, és az Alapítványnak akik lehetővé tették, hogy ilyen jól érezzük magunkat! „

 

Kutas, 2014-06-15

 

Készítette: Bicsár László


beszam_bug_obuda_14

 

 


 

bugaszeg_besz_baptovi

 


bugaszegbesz_festetics

 


 

beszam_bug_kethelyisk_14

 


 

beszam_bug_kethelynyug_14

 


 

beszam_bug_sukosd_14

 


beszam_bug_poloske_14

palyazat2014 2

palyazat2014 3

Pályázati kiírásaink

az alábbi oldalakon is elérhetőek:

pafi logo

forrasfigyelo logo