I. Somogyi Jazz-Pop-Rock Fesztivál és Amatőr Zenekarok Versenye (2012. szeptember 8-9.)

Az Őszinte Mosoly Közhasznú Alapítvány szervezésében szeptember második hétvégéjén került megrendezésre az első Somogy Jazz-Pop-Rock Fesztivál. A kétnapos rendezvény helyszínéül Berzsenyi Dániel faluját, Niklát választották a szervezők. A rendezvény fővédnökségét az Artisjus- és Fonogram-díjas szaxofonművész Bársony Bálint vállalta el.

17 nevező indult a megmérettetésen, akiket szigorú, ám kíméletes szakmai zsűri minősített produkcióik után. Bartókos Tamás szinész, Antal János jazz-zongora előadóművész, Tarca László rockdobos valamint a zsűri elnöke Korolovics Lajos zenetanár  többféle szempont szerint értékelte a produkciókat, a zenei felkészültségtől a színpadi mozgásig valamint a zenei előadásmódig.

A fesztivál jótékony célokat is szolgált. A rendezvényből befolyt összegből Az Őszinte Mosoly Közhasznú Alapítvány kuratóriuma egy akusztikus-gitárkombóval ajándékoz meg majd egy a versenyen bemutatkozott fiatal tehetséget, Palásti Mátét.

Közös örömzenével zárult a kétnapos rendezvény. Bársony Bálint zenei vezetésével jó pár tehetséges fiatal megmutathatta magát a Jam Sessionön, amelyen közreműködött Antal János jazz-zongorista és Hársházi Szabolcs szervező is.

Eredmények:

ROCK kategória:
I.: SEPTUM (Kaposvár)                                  
II.: FIELD STREET (Balatonboglár)                                   
III.: ROCKVILLE (Marcali)                 

POP kategória:
I.: STRINGER (Marcali)                                                
II.: ACOUSTIC CLASSROOM (Nagyatád)        
III.: KICK YOUR HEART (Kaposvár)               

JAZZ kategória:
I.: SMOOTH LINE (Balatonlelle)
II.: MONGOOSE LIMIT (Kaposvár)

A legjobb hangszeres szólista különdíjas: Makay Medárd gitáros lett, aki a Smooth Line jazz formáció tagja.

A rendezvény honlapja 

Pályázati kiírásaink

az alábbi oldalakon is elérhetőek:

pafi logo

forrasfigyelo logo